Vijesti 17.04.2019.

OPASNA RASKRSNICA PRIORITET Mještani Ramića i Dragočaja razgovarali sa Nešićem i Radovićem

ČITANJE: 2 minute

Problem opasne raskrsnice u Ramićima, koja se nalazi na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Prijedor je jedno od značajnijih pitanja u Banjaluci, čije rješavanje bi trebalo da bude jedan od prioritetnijih zadataka u Gradu.

Napomenuli su to v.d direktor “Puteva RS” Nenad Nešić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Milan Radović, nakon sastanka sa mještanima Ramića i Dragočaja čija tema je bila upravo ova sporna raskrsnica.

Nešić je podsjetio da su Putevi RS postigli dogovor sa Gradom, o rekonstrukciji i postavljanju semafora na raskrsnici u Ramićima, čime bi razrješenje problema na ovom dijelu magistralnog puta, trebalo da dobije svoj epilog.

– Dogovor podrazumijeva da će Grad obezbijediti plansku i projektnu dokumentaciju, dok će Putevi RS obezbijediti finansijska sredstva za izvođenje radova – kazao je Nešić.

Nešić je, između ostalog, još jednom ponovio da nije sve u nadležnosti “Putevi RS”.

– U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rješenje u ovom trenutku. S takvim prijedlogom smo i otišli na razgovore sa ljudima iz Gradske uprave i najvažnije je da je naš prijedlog prihvaćen – rekao je Nešić nakon jučerašnjeg sastanka.

Putevi RS očekuju da će Grad što prije moguće izraditi projekat i dostaviti neophodne dokumenate kako bi ovo preduzeće pristupilo izvršavanju svojih obaveza.

Radović je naglasio da povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju mora da bude jedan od ključnih ciljeva, kako lokalnih vlasti, tako i drugih nivoa vlasti.

– Nadam se da će problem u Ramićima biti riješen na najbolji mogući način, te da će svi preduslovi za početak radova biti ispunjeni što ranije – naveo je Radović.

Rekonstrukcijom ovog dijela magistralnog puta M4, definisaće se geometrijski izgled raskrsnice, udaljavanje autobuskih stajališta iz uže zone raskrsnice, izgradnja trotoara za zaštitu pješaka, kao i radovi na priključnim saobraćajnicama koje moraju da budu izdignute na nivo magistralnog puta, kako bi se obezbijedila adekvatna preglednost za uključenje na magistralni put M4, Banjaluka – Prijedor.

(Srpskainfo)

Oznake: Nenad Nešić