Vijesti 04.01.2016.

Opljačkali benzinsku pumpu pa se “zakucali” u drvo

ČITANJE: 2 minute
v
Banjalučanin M.K. (35) uhapšen je nakon što je sa još jednim licem koje je u bjekstvu, protekle noći uz prijetnju pištoljem i sjekirom opljačkao benzinsku pumpu “Nestro petrol” u Banjaluci iz koje su ukrali računar i za sada neutvrđenu količinu novca.

Razbojništvo se dogodilo u 1.50 časova u Ulici Manjačkih ustanika u Banjaluci, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Osumnjičeni su maskirani, uz prijetnju pištoljem i sjekirom, ušli u benzinsku pumpu i ukrali računar i novac, nakon čega su sa putničkim vozilom “sitroen C4” pobjegli u nepoznatom pravcu.

Policija je brzo uočila pomenuto putničko vozilo, kojim su osumnjičeni prilikom bjekstva u Ulici carice Milice udarili u drvo, nakon čega su izašli iz vozila i nastavili da bježe.

Policija je sustigla M.K. i uhapsila ga, a za drugim licem se i dalje intenzivno traga.

Izvršen je uviđaj na mjestu zločina, kao i mjestu pronalaska putničkog vozila i izuzeti su tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U vozilu su pronađeni sredstva izvršenja, pištolj i sjekira, kao i torba sa otuđenim novcem.

Daljim radom utvrđeno je da je vozilo “C4” ukradeno u noći između 18. i 19. decembra prošle godine sa parking prostora u Ulici Bore Stankovića u Banjaluci.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se izvrši kriminalistička obrada lica i da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju pronalaska drugog lica i dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Dalje mjere i radnje prema uhapšenom, u zakonskom roku, preduzeće se po instrukciji dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

(Agencije)