Opljačkan čuveni srpski biciklista: U 93. godini ostao bez svih medalja i pehara

zivorad micic
zivorad micic
Devedesettrogodišnjem Živoradu Mićiću, čuvenom biciklisti, opljačkana je kuća. Lopovi su odnijeli većinu pehara i medalja koje čika Žika čuva više od pola vijeka.

On se deceniju i po takmičio za Jugoslaviju u biciklističkom sportu, a sada je ostao bez brojnih uspomena iz tog vremena.

Kada je Živorad Mićić po povratku iz Kalifornije, gde je bio kod sina, otvorio vrata svoje kuće, dočekale su ga razbacane stvari, prevrnut namještaj, ispražnjeni ormari. Njegovo sportsko srce od 93 godine izdržalo je taj šok, ali pati zbog ukradenih medalja i pehara sa više od 1.000 trka. Kao i 1000 značaka o biciklizmu.

– Kao da je atomska bomba pala na kuću i unutra u sve prostorije, to je razneseno sve. Najžalije mi je za te sportske pehare, medalje i vojna odlikovanja. Srce boli- kaže on.

Čika Žika se aktivno bavio biciklizmom od 1938. do 1960. Petnaest godina bio je reprezentativac Jugoslavije. Prešao je 350.000 kilometara. Lopovi to nisu znali da cene. Odneli su i televizor, skupoceni luster iz 1952, lovačku pušku, goblene. Razbacali su sinovljeve diplome, knjige, dokumenta.

(B92)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.