Opljačkan ministar Neđo Trninić

nedjo
Bratunac bruji, opljačkan je ministar. Porodična kuća Neđe Trninića obijena je u sred bijela dana. Lopovi su ušli kroz prozor u predulazu, obili ulazna vrata i na brzinu pokupili sve što im je došlo pod ruku.

Kako mediji saznaju, lopovi su ukrali novac i zlatni nakit u vrijeme dok je ministar sa porodicom u Potočarima dijelio nikoljdanske paketiće. Kada su se Trninići vratili kući imali su šta da vide.

– Oni su ovuda preskočili, ovuda provalili unutra i onda dalje pravili šta su pravili – kaže Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS.

Dočekale su ih ispreturane stvari svuda po podu. Lopovi jedino, priča ministar, nisu ušli u kupatilo i poslovni prostor u prizemlju. Slučaj je prijavio policiji.

– Žalosno je da se to dešava. Ako se to dešava nekome ko je na položaju kao ja, onda tek mogu zamisliti koju sigurnost osjećaju obični građani – kaže Trninić.

O slučaju se oglasilo i ministarstvo saobraćaja koje osuđuje napad. Traže od nadležnih da zaštite institucije, imovinu i predstavnike Republike Srpske. Uviđaj u porodičnoj kući Trninića trajao je čitav dan, a na licu mjesta bila je bratunačka policija, ali i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

– Uviđajem je utvrđeno da je izvršeno krivično djelo teška krađa na štetu ministra vlade RS kome je pričinjena materijalna šteta. O svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo i u toku je rad na rasvjetljavanju navedenog događaja – kaže Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Ministar kaže da ovo nije prvi napad na njega i njegovu porodicu. U maju ove godine grupa pijanih mladića u Bratuncu šakama i nogama su oštetili službeno vozilo ministarstva saobraćaja. Uz psovke su pokušali da pretuku vozača Neđe Trninića ali nisu uspjeli, jer im je u međuvremenu pobjegao.

(ATV)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju