Vijesti 19.12.2015.

Opljačkan ministar Neđo Trninić

ČITANJE: 2 minute
nedjo
Bratunac bruji, opljačkan je ministar. Porodična kuća Neđe Trninića obijena je u sred bijela dana. Lopovi su ušli kroz prozor u predulazu, obili ulazna vrata i na brzinu pokupili sve što im je došlo pod ruku.

Kako mediji saznaju, lopovi su ukrali novac i zlatni nakit u vrijeme dok je ministar sa porodicom u Potočarima dijelio nikoljdanske paketiće. Kada su se Trninići vratili kući imali su šta da vide.

– Oni su ovuda preskočili, ovuda provalili unutra i onda dalje pravili šta su pravili – kaže Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS.

Dočekale su ih ispreturane stvari svuda po podu. Lopovi jedino, priča ministar, nisu ušli u kupatilo i poslovni prostor u prizemlju. Slučaj je prijavio policiji.

– Žalosno je da se to dešava. Ako se to dešava nekome ko je na položaju kao ja, onda tek mogu zamisliti koju sigurnost osjećaju obični građani – kaže Trninić.

O slučaju se oglasilo i ministarstvo saobraćaja koje osuđuje napad. Traže od nadležnih da zaštite institucije, imovinu i predstavnike Republike Srpske. Uviđaj u porodičnoj kući Trninića trajao je čitav dan, a na licu mjesta bila je bratunačka policija, ali i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

– Uviđajem je utvrđeno da je izvršeno krivično djelo teška krađa na štetu ministra vlade RS kome je pričinjena materijalna šteta. O svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo i u toku je rad na rasvjetljavanju navedenog događaja – kaže Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Ministar kaže da ovo nije prvi napad na njega i njegovu porodicu. U maju ove godine grupa pijanih mladića u Bratuncu šakama i nogama su oštetili službeno vozilo ministarstva saobraćaja. Uz psovke su pokušali da pretuku vozača Neđe Trninića ali nisu uspjeli, jer im je u međuvremenu pobjegao.

(ATV)