Opljačkan ministar Neđo Trninić

nedjo
Bratunac bruji, opljačkan je ministar. Porodična kuća Neđe Trninića obijena je u sred bijela dana. Lopovi su ušli kroz prozor u predulazu, obili ulazna vrata i na brzinu pokupili sve što im je došlo pod ruku.

Kako mediji saznaju, lopovi su ukrali novac i zlatni nakit u vrijeme dok je ministar sa porodicom u Potočarima dijelio nikoljdanske paketiće. Kada su se Trninići vratili kući imali su šta da vide.

– Oni su ovuda preskočili, ovuda provalili unutra i onda dalje pravili šta su pravili – kaže Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS.

Dočekale su ih ispreturane stvari svuda po podu. Lopovi jedino, priča ministar, nisu ušli u kupatilo i poslovni prostor u prizemlju. Slučaj je prijavio policiji.

– Žalosno je da se to dešava. Ako se to dešava nekome ko je na položaju kao ja, onda tek mogu zamisliti koju sigurnost osjećaju obični građani – kaže Trninić.

O slučaju se oglasilo i ministarstvo saobraćaja koje osuđuje napad. Traže od nadležnih da zaštite institucije, imovinu i predstavnike Republike Srpske. Uviđaj u porodičnoj kući Trninića trajao je čitav dan, a na licu mjesta bila je bratunačka policija, ali i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

– Uviđajem je utvrđeno da je izvršeno krivično djelo teška krađa na štetu ministra vlade RS kome je pričinjena materijalna šteta. O svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo i u toku je rad na rasvjetljavanju navedenog događaja – kaže Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Ministar kaže da ovo nije prvi napad na njega i njegovu porodicu. U maju ove godine grupa pijanih mladića u Bratuncu šakama i nogama su oštetili službeno vozilo ministarstva saobraćaja. Uz psovke su pokušali da pretuku vozača Neđe Trninića ali nisu uspjeli, jer im je u međuvremenu pobjegao.

(ATV)

Osobe sa Down sindromom iz RS u reprezentaciji regiona na EP

Fudbalska reprezentacija Regiona bivše SFRJ, sastavljena od osoba sa Down sindromom iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, danas je bila u posjeti Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci. Goste je dočekao i ugostio generalni konzul Vladimir Nikolić. Petnaest osoba iz regiona sa Down sindromom boravi u Banjaluci na međunarodnoj manifestaciji: “Dani Evropskog fudbala za Down

Poreska uprava najviše prihoda prikupila u Bijeljini i Banjaluci

Poreska uprava Srpske, u prošloj godini, prikupila je dvije i po milijarde maraka javnih prohoda, što je rekordan prihod od njenog osnivanja. Najviše je prikuljeno u Banjaluci i Bijeljini. Dok Poreska uprava kontinuirano sprovodi mjere radi doborovoljnog prijavljivanja i plaćanja poreza, povećanju prihoda značajno su doprinijele i mjere Vlade na rasterećenju privrede i poboljšanju položaja

MIRNA SAVIĆ – BANJAC: Na izbore sa novoosnovanim pokretom “Banjaluka zove”

Ako se ovakav trend nastavi, uskoro ovdje neće biti nikog. Pored problema siromaštva, građani se ne osjećaju sigurnim i to je možda i ključni razlog zbog kojeg ljudi odlaze. Poručuje to u intervjuu za Srpskainfo Mirna Savić-Banjac, nezavisna odbornica u Skupštini grada Banjaluka, koja djeluje u okviru opozicionog kluba Savez za promjene. Šta je, po

MZ KRMINE: U zaseoku Kaluđerica potpuno izgorjela porodična kuća

U požaru koji je danas poslijepodne izbio u zaseoku Kaluđerica, u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Krmine nije bilo povrijeđenih, ali je u potpunosti izgorjela porodična kuća. Uzrok požara nije poznat. Ogorčeni mještani ispričali su da je bilo pitanje dana kada će se dogoditi ovakva tragedija. – Godinama apelujemo da nam se obezbijedi normalan pristup glavnoj cesti,

OSNOVNI SUD: Određen jednomjesečni pritvor ljekaru Darku Goliću

Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor ljekaru Darku Goliću zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, rečeno je Srni u ovom sudu. Pritvor je određen iz razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske i trajaće do 19. februara. Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra

PROMOCIJA TRANSPARENTNOSTI: Milan Tegeltija objelodanio svoj imovinski karton

Predsjednik VSTS Milan Tegeltija danas je javno objelodanio svoj imovinski karton sa ciljem, kako je naveo, promovisanja transparentnosti nosilaca pravosudnih funkcija u BiH i zaštite integriteta Visokog sudskog i tužilačkog savjeta. Tegeltija je odlučio da izvještaj proširi i podacima o imovini njegovih roditelja, koji inače nisu sastavni dio finansijskog izvještaja koji se podnosi VSTS BiH.

PRIJETIO SUGRAĐANINU Uhapšen Banjalučanin zbog ugrožavanja bezbjednosti

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali LJ.K, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.  Nadležnoj policijskoj stanici oštećeno lice je prijavilo da od LJ.K. duže putem poruka dobija prijetnje opasne po život i tijelo, a razlog su neriješena privatna pitanja, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. O slučaju je