Vijesti 30.09.2022.

Opljačkana kuća ministra Miloša Lučića

ČITANJE: 2 minute

Kuća Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, u Istočnoj Ilidži u kojoj živi sa suprugom i dvoje male djece opljačkana je sinoć.

Lučić je za “Nezavisne” potvrdio da je kuća koja se nalazi u mirnom naselju opljačkana od nepoznatih lopova.

“Provalnici su provalili u kuću kroz prozor dječje sobe. Odnešene su mi stvari, zlatni nakit, tableti, vatreno oružje, neki parfemi i sentimentalne vrijednosti koje su uspomena na moje pretke i zbog toga mi je najviše žao. Novca nije bilo u kući pa ga nisu mogli ni uzeti. Kuća je sva ispreturana, radijatori su otkinuti u dječjoj sobi”, kazao je Lučić.

Dodao je da pukom srećom niko od ukućana nije bio prisutan tokom provale.

“Ovo je vjerovatno urađeno zbog materijalne koristi, ali evo vidimo da je predizborna kampanja u toku i ne znam da li je povezano sa tim. Ne sumnjam u nikoga, nemam neprijatelja. Imam zaštitu od Direkcije za policijska tijela koji dva puta dnevno obilaze kuću, ali se pljačka desila između 17.30 i 20.15 časova, između dva njihova obilaska”, kazao je Lučić.

Istakao je da ima pravo na dodatnu kućicu od Direkcije za policijska tijela koju nikada nije htio da iskoristi, ali da se sada zaista osjeća ugroženo.

“Živim u veoma mirnom naselju gdje se nije desila pljačka. Komšije i svi smo potrešeni jer još nije pao mrak skroz kada se to desilo. Nadam se da će policijski organi pronaći počinioce i adekvatno ih kazniti”, zaključio je Lučić.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su jutros saopštili da su iz jedne porodične kuće u Istočnoj Ilidži ukradeni zlatni nakit, dva tableta, pištolj i parfemi i da je u toku rasvjetljavanje ove teške krađe.

(A. S.)