Vijesti 06.04.2017.

Opljačkani novac bio osiguran u Kroacija osiguranju

ČITANJE: 1 minuta

Svjedok odbrane optuženih za pljačku 617.000 KM na autoputu kod Gradiške, šefica u Unikredit banci Milica Savić juče je u banjalučkom Okružnom sudu izjavila da je opljačkani novac bio osiguran kod “Kroacija osiguranja” i da su uz njega bili “listići”, na kojima je pisao iznos, apoeni i valuta.

Za pljačku novca koji je otet iz vozila agencije “Sektor sekjuriti” sudi se suspendovanim specijalcima MUP-a Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću, kao i suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Olegu Bandi.

Savićeva je objasnila da je banka novac transportovala kada se pojavi višak gotovine u trezoru.

– Limit trezora je određen pravilima i ako bude viška gotovine iznad tog limita, onda se on prodaje drugim bankama u okruženju. Nekada se transportuje na račune naše banke u drugim komercijalnim bankama – rekla je Savićeva.

Prema njenim riječima, transport novca koji je bio na meti pljačkaša nije se razlikovao od ranijih sličnih transfera.

Nije mogla da odgovori na pitanje odbrane optuženih da li se transport novca izvan BiH prijavljuje deviznom inspektoratu ili Agenciji za bankarstvo RS.

Prema optužnici pljačka novca je počinjena 22. septembra 2015. godine. Tada su pljačkaši “audijem A6” presreli i napali kolonu vozila “Sektor sekjuritija” na autoputu Banjaluka – Gradiška u blizini Cerovljana. Prijeteći puškama od radnika su oteli tri kofera sa 616.548 maraka.

Tokom pljačke došlo je do pucnjave i povrijeđen je radnik “Sektor sekjuritija” Đurađ Bajić. Zbog učestvovanja u ovoj pljački ranije su osuđeni radnik agencije “Sektor sekjuriti” Danijel Kuzmić, te suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz i Željko Inđić.

(glassrpske.com)