Politika 27.10.2015.

Opozicija bojkotovala Stevandića, a on otkriva njihove “prljave igre”

ČITANJE: 1 minuta
nenad stevandic
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će se potruditi da do kraja razobliči “prljavu igru” koju Savez za promjene sa partnerima vodi iz Sarajeva, a protiv Srpske.

Stevandić je istakao da je cilj i večerašnjeg neučestvovanja opozicionih poslanika u dijelu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a zbog kojeg je bilo neophodno utvrđivati postojanje kvoruma za rad, da se pokaže da je Federacija BiH stabilna, a da se destabilizuje Srpska.

– Poznat je plan da se izazove destabilizacija u Republici Srpskoj koji podrazumijeva da nekoliko lidera Saveza za promjene sjedi u Sarajevu, a `loži vatru` u Srpskoj – rekao je Stevandić novinarima u pauzi sjednice parlamenta Srpske.

Stevandić smatra da je ponašanje opozicije, koja koristi odsustvo i bolest nekoliko narodnih poslanika, osuđeno na propast, a da će to i narod prepoznati.

– Ljudi koji su uspjeli kao manjinski srpski paket u FBiH i BiH da naprave vlast sa Bakirom Izetbegovićem, pokušavaju da taj manjinski srpski paket iz BiH ugrozi većinski srpski paket u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekao je Stevandić.

Poslanici stranaka Saveza za promjene nisu učestvovali u dijelu popodnevnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske dok je sjednicu vodio Stevandić, a učestvovali su i učestvuju na sjednici dok je vodi predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović i potpredsjednik Senad Bratić.

(Srna)