Politika 22.08.2018.

OPOZICIJA Danas traži zakazivanje posebne sjednice za slučaj “Dragičević”

ČITANJE: 2 minute

Opozicioni klubovi u Narodnoj skupštini RS zatražiće danas sazivanje posebne sjednice radi, kako kažu, namjernog usporavanja istrage rješavanja ubistva Davida Dragičevića.

Oni su pojasnili da je opstrukcijom istrage prekršeno nekoliko zakona i Ustav RS, a od NS RS će zatražiti da preduzmu mjere kako bi se istraga ubrzala i riješio slučaj.

Dodali su da je prikupljeno potrebnih jedna trećina potpisa narodnih poslanika, i da predsjednik NS RS nema načina da ne zakaže sjednicu, a da u roku od narednih sedam dana mora biti zakazak Kolegij. Sugerisali su da je potrebno da se sjednica održi prije početka predizborne kampanje da bi se izbjegla politizacija slučaja.

Naglasili su da će biti pozvani predstavnici Okružnog tužilaštva u Banjaluci, i tvrde da nakon davanja naredbe za pokretanje istrage o ubistvu Davida Dragičevića nisu preduzeli nijednu radnju.

“Prošlo je 150 dana otkad su se građani počeli okupljati na Trgu, a i dalje se ne zna ko je ubio Davida Dragičevića”, rekao je Adam Šukalo, poslanik PDP-a.

Tvrdi da ideja Milorada Dodika, predsjednika RS, da se razmišlja da se ponudi nagrada od 500 hiljada maraka protivzakonita, jer u našem zakonodavstvu ne postoji takva mogućnost.

Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a, rekao je da su nadležne institucije uzurpirali svoje nadležnosti, i da bi slučaj brzo bio riješen kad bi svako radio svoj posao.

Goran Đorđić, poslanik Napredne Srpske, je naglasio da je sazivanje sjednice potrebno kako bi se natjeralo tužioce da zatraže sudski nalog radi izuzimanja podataka s društvenih mreža, a da oni to ne žele da učine jer bi tako, kako je rekao, bilo otkriveno ko je ubio Davida.

(Nezavisne)