Vijesti 14.05.2016.

Opozicija ispratila pristalice do autobusa

ČITANJE: 3 minute
opozicija

I pored zabrane opozicija je ipak šetala. Pošto nisu mogli tamo gdje su planirali, nakon protesta su krenuli u kontra smjeru prema autobusima da se mirno raziđu kućama.

Atmosfera iz parka nakratko se preselila na raskrsnicu kod bivše mljekare. Dolazak do autobusa pratile su jake policijske snage. Oni koji nisu odmah našli prevoz, imali su šta da kažu. Slobodan se nije odvajao od zastave sa likom Če Gevare koju je simbolično prikačio za metlu.

“Ponio sam je da očistimo zgradu Vlade od poltrona, kameleona, od mita, korupcije i kriminala”, kaže Slobodan Hrnjević, Kotor Varoš.

Uzavrelo je bilo i u parku. Stranačka obilježja na svakom drugom čovjeku. Branko i Bogdan ih nisu imali. Sjeli su preko puta i međusobno komentarisali dešavanja. Nije im se svidjelo ono što su vidjeli.

“Ovo je najveća glupost koju sam vidio. Narodu ovo prirediti, mi ćemo osramotiti sami sebe i naciju i Republiku i sve.Ne mogu hodati, sjeo sam i gledam propast i dalje”, ispričao je Bogdan Kovačević.

Bilo je i onih koji su upali u obruč i ni krivi ni dužni nisu mogli da izađu. Park je bio ograđen sa svih strana. Svako je mogao lako da uđe, problem je bilo kako pronaći izlaz.

Iz pravca parka “Mladen Stojanović” do zgrade Vlade put je u potpunosti blokiran. Iza ove plave ograde ne može se proći. Svi koji to pokušaju policija ga vraća nazad. 00:13)

I Slavko Trivić je jedan od onih koji su zalutali u masi. Ne interesuje ga protest, samo je krenuo u šetnju.

“Ne može nigdje? Gore se ne može proći? Ne mogu kući ići? A šta ću komentarisati?”, bile su riječi Slavka Trivića.

To što u parku nije bio sam ne brine puno Miroslava Gnjatovića, sina poginulog borca. Nije odlazio do bine. Sjedio je pored šatora u kojem spava i protestuje već tri mjeseca.

“Svako ima pravo na slobodu. Naša je sloboda ovdje, pokazali smo na najbolji mogući način i ostajemo pri tom stavu”, rekao je Miroslav Gnjatović.

Sveopštu pometnju dobro su iskoristili trgovci. U kioscima i marketima koji su bili u tampon zoni najviše se prodavao sladoled. Navala i nekoliko metara dalje, ali i veliki problem. Internet je bio skoro pa blokiran pa Ljiljana nije mogla da proda baš svaku srećku.

“Dobro idu srećke i sve, ali kad ne mogu, nemam kontakta sa serverom već sat vremena”, ispričala je Ljiljana Cvijić.

U parku, oko njega i u okolnim ulicama nikada više policije. Iza ograde napravili su živi štit. Najviše ih je bilo u dvorištu zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta. Bili su pod punom opremom. Snajperista je od prve do posljednje minute sve pratio sa vrha zgrade Vlade. Do parka je kratko prošetao i bivši direktor policije Dragan Andan. Kaže da je zadovoljan organizacijom.

“Mislim sa profesionalnog nekog stanovišta da je MUP uradio ono što treba profesionalno sa se uradi i što je najvažnije da razdvoji ova dva da ne bi došlo eventualno do nekog sukoba”, ispričao je Dragan Andan, bivši direktor policije RS.

Dobar posao tek treba da odrade oni koji rasklapaju binu, ali i komunalne službe. Oni koji su u parku mahali transparentima ostavili su ih razbacane na sve strane.

(Atv)