Vijesti 13.05.2016.

Opozicija na proteste sa majicama iz Turske!

ČITANJE: 1 minuta
opozicija
Redakcija Pressa došla je u posjed ekskluzivnog dokumenta, koji je očito zapisnik sa jedne od sjednica Opozicionog štaba za organizaciju protesta, a u kojem, između ostalog, precizno stoji da “na majicama treba odrezati etikete na kojima piše da su napravljenje u Turskoj”.

Ova rečenica postaje posebno zanimljiva ukoliko je povežemo sa izjavom predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, od prije nekoliko dana, da je od određenih službi dobio informacije da su u organizaciju i finansiranje opozicionih protesta direktno uključene i određene turske strukture.

Majice iz Turske na ovim prostorima nisu nikakva novost i moguće ih je pronaći u svakom butiku i na svakom pijačnom štandu, ali je u najmanju ruku simptomatično da opozicija želi sakriti činjenicu da su u pitanju majice iz Turske.

Dokument

Osim toga, u dokumentu je navedeno da ugovore za plaćanje i emitovanje promotivnih TV spotova opozicionog protesta sa medijskim kućama treba potpisati “nevladina organizacija, kako bi se izbjegle kazne”.

Naime, Centralna izborna komisija raspisala je 4. maja lokalne izbore i od tog trenutka, pa sve do zvaničnog početka izborne kampanje, nije dozvoljeno plaćeno oglašavnje političkih stranaka.

Takođe, u dokumentu se navodi da partije treba da stupe u kontakt sa načelnicima opština, kako bi oni pokušali da utiču na lokalne radio stanice, kao i da je Nikola Dronjak bio zadužen za ispisivanje transparenata, te da je taj posao već završio.

Majice iz Turske

U dokumentu je vidljivo i koliko SDS , PDP, NDP, SRS RS i SNS očekuju ljudi na sutrašnjim protestima…

(Press)