Politika 14.05.2017.

Opozicija najavljuje izlazak na ulice

ČITANJE: 1 minuta

Opozicija u RS prikupila je dovoljan broj potpisa narodnih poslanika i sutra će predsjedniku NSRS i zvanično predati zahtjev za sazivanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju Vladi RS.

“Pripremili smo jedan kvalitetan materijal koji zaslužuje raspravu. Vlada RS nije ispunila zadatak”, rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS.

Branislav Borenović, predsjednik PDP rekao je da ima stotinu razloga zbog kojih bi Vladi RS trebalo izglasati nepovjerenje naglašavajući da je danas više penzionera nego zaposlenih, da je 30 posto pao životni standard i da je prirodni priraštaj u padu 35 odsto.

“Danas je godinu dana od velikih protesta i ovaj dan ima simboliku. Nemamo pravo da odustajemo od trke za spas RS i ne isključujemo mogućnost da u finišu izađemo ponovo na ulice”, rekao je Borenović.

Dragan Čavić, predsjednik NDP rekao je da je ova Vlada korupciju uvela kao pravilo ponašanja od šaltera do predsjednika Republike Srpske. On je rekao da da je od 2012. godine na ime otplate duga otišlo preko 3,5 milijardi KM s tim da je samo na kamate otišlo 400 miliona KM istovremeno podsjećajući da su dvije banke koje su propale progutale 600 miliona KM.

“Milion je razloga da ova Vlada treba da ode. Kap koja je prelila čašu je da se Vlada odlučila d prodaje nacionalne resurse. Imamo informacije da se sprema prodaja Elektroprivrede”, rekao je Čavić ističući da će Vlada RS sve uraditi da materijal ne dođe na sjednicu.

On je takođe naglasio da nije isključena mogućnost da se van parlamentarnom borbom, odnosno protestima smjenjuje Vlada RS.

(nezavisne.com)