Politika 23.09.2015.

Opozicija nezadovoljna što nije smijenjeno rukovodstvo Agencije za bankarstvo

ČITANJE: 1 minuta
skupstinaPoslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske nezadovoljni su što na današnjoj sjednici parlamenta Srpske nije smijenjeno rukovodstvo Agencije za bankarstvo Srpske.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je morao da bude formiran skupštinski anketni odbor, koji bi utvrdio situaciju u Bobar banci i Banci Srpske.

– Trebalo je da bude utvrđena uloga Agencije za bankarstvo Republike Srpske u utvrđivanju činjenica koja se odnose na propast ove dvije banke- rekao je Čavić.

Govoreći o formiranju Komisije za provođenje referenduma u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, Čavić je naveo da je Srpska time korak bliže održavanju referenduma.

– Simptomatično je što još odluka o raspisivanju referenduma nije objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske iz čega je vidljivo da neko želi da ‘kupi vrijeme- istakao je Čavić nakon završetka drugog dijela šeste redovne sjednice parlamenta Srpske.

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica tvrdi da “postojeća parlamentarna većina štiti one koji krše zakon”.

– To je bilo vidljivo i na ovoj sjednici, jer nisu podržani naši zahtjevi za smjenu rukovodstva Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Agencije za agrarna plaćanja i ministra zdravlja Republike Srpske- zaključio je Mihajilica.

(Agencije)