Politika 11.01.2021.

OPOZICIJA POJAČANA ZA DNS: Nešić dogovorio političku saradnju s SDS-om i PDP-om

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku saradnju s opozicionim SDS-om i PDP-om, saznaje Klix.ba.

Ono o čemu se već dugo špekulisalo i što se pretpostavljalo dogovoreno je tokom finalnih razgovora Nenada Nešića, Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Kako saznajemo, DNS, SDS i PDP su dogovorili saradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio Nenad Nešić.

Ranije su iz SDS-a i PDP-a jasno dali do znanja da je DNS dobrodošao u njihovo društvo.

DNS će tako sa SDS-om i PDP-om biti opozicija i na državnom i na entitetskom nivou. Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a posljednjih mjeseci sve je brojnija, a pored DNS-a izgledan je i izlazak Socijalističke partije (SP) iz vlasti i prelazak u opozicione klupe u ovom bh. entitetu. Njihov zajednički cilj je ostvarivanje parlamentarne većine.

DNS će i na državnom nivou u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine djelovati opoziciono, a plan je da Nenad Nešić odlukom većine parlamentaraca zamijeni Nebojšu Radmanovića (SNSD) u Kolegiju ovog doma.

DNS se prije nekoliko mjeseci rastao sa SNSD-om i napustio vlast nezadovoljan odnosima u koaliciji koju predvodi Milorad Dodik.

(Klix.ba)

Oznake: DNS, Nenad Nešić, PDP, SDS