Politika 24.05.2021.

Opozicija traži puštanje Vukanovića na slobodu

ČITANJE: 1 minuta

Opozicione partije u Repblici Srpskoj – SDS, PDP i DNS osudile su hapšenje Nebojše Vukanovića i traže da odmah bude pušten na slobodu.

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će ova stranka pružiti svu moguću podršku Vukanoviću, saopšteno je iz SDS-a.

“Vlast ne hapsi one koji šire paljevinu i uništavaju automobile i objekte poštenih građana, a hapsi narodne poslanike”, kaže Šarović.

Iz PDP-a je saopšteno da je hapšenjem Vukanovića “sloboda govora pala na ispitu”.

“Tražimo od policije u Trebinju da odmah pusti na slobodu Vukanovića, kojeg sigurni smo, ni ovo privođenje neće spriječiti da ukazuje na negativne pojave u društvu, a opoziciju da se zalaže za istinu, pravdu i pravo da se svakom sudi po zasluzi, bio uz vlast ili opozciju”, navedeno je u saopštenju.

Lider DNS-a Nenad Nešić zatražio je puštanje na slobodu Vukanovića koji je, kako je ocijenio, “jedan od sve rjeđih poštenijih predstavnika naroda u Narodnoj skupštini”.

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, priveden je danas u Trebinju zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je lice čiji su inicijali N.V. jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira.

Vukanović je priveden nakon što je u centru Trebinja snimao predsjednike Osnovnog i Okružnog suda M.B. i B.S.

(Srna, E.M)