Politika 27.09.2021.

Opozicija zvanično zakazala protest u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici opozicionih partija u Srpskoj odlučili su da 2. oktobra u Banjaluci budu organizovani protesti protiv aktuelne vlasti u RS.

Nakon sastanka u SDS, lider te stranke Mirko Šarović rekao je da će zahtjevi vlasti naknadno biti saopšteni, a da je povod gašenje signala pojedinih medija u RS, piše Srpskainfo.

– Organizatori su SDS, PDP, DNS, SPS, i Nebojša Vukanović. Protest će biti u 17 časova, očekujemo veliko prisustvo građana – rekao je Šarović.

Lider PDP Branislav Borenović rekao je da je 2. oktobar tačno godinu dana prije opštih izbora iduće godine, te najavio pobjedu opozicije za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Lider SPS, Goran Selak, rekao je da je ova stranka zauzela stavove o aktuelnim temama, a to je hitna istraga o aferi kiseonik, stop kupovini zgrade za UIO BiH i stop blokadi Banjaluke.

– Protesti će biti mirni, a koordinaciono tijelo svih partija će izaći za zahtjevima – kaže Selak.

Potpredsjednik DNS, Radislav Jovičić, rekao je da će ova stranka podržati protest u punom kapacitetu. On je pozvao institucije BiH da ispoštuju zaključak PS BIH da se svim medijima omogući emitovanje zemaljskog signala nakon gašenja analognog signala.

– Mi izlazimo sa parolom Stop medijskom mraku – kaže Jovičić.

Na pitanje kako je prvobitni razlog za protest – blokada gradonačelnika Banjaluke od strane skupštineke večine, evoluirao u protest protiv gašenja signala BNTV, Šarović je rekao je tema medijski mrak najvažnija.

– Ne znači sa će ovo da bude jedini protest, biće ih još ako zahtjevi ne budu ispunjeni – rekao je Šarović.

(E.M)