Politika 31.01.2021.

Opozicionari tražili hapšenje Nešića, danas formiraju savez

ČITANJE: 1 minuta

Nakon videa u kojem lider DNS-a Nenad Nešić šutira novac, javnost je bila šokirana. Prednjačili su u tome opozicionari. Isti oni koji su danas rame uz rame sa Nenadom Nešićem. 

Momentalnu ostavku zbog šutiranja novca i kako su tada govorili, višemilionskih pronevjera tražili su iz opozicije. Sada dok sjede za istim stolom i kuju iste planove ostavke, ali ni šutiranja novca niko se i ne sjeća, piše ATV.

“Nešić je šutirao novac građana RS, penzije, invalidnine boraca, dodatke majki višečlanih porodica… Smatramo da iz moralnih razloga treba da podnese ostavke”, saopšteno je iz PDP-a 30.09.2019. godine.

Od amnezije po svemu sudeći boluje i lider SDS-a Mirko Šarović. Ne tako davno tvrdio je da Nešić SDS-u nije interesantan. Iako se još tada u javnosti pojavila informacija da je Šarović lobirao Nešića da bude član Kolegijuma u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i to ukoliko podrži formiranje parlamentarne većine mimo izbornih pobjednika, odnosno SNSD-a. Iako je tada bio odbijen, nakon što se Nešić predomislio od strane Šarovića proglašen je za hrabrog i principijelnog.

“Možda je za neke interesantan, za nas su to neki drugi. Nezvanično, razgovaraćemo sa mnogima, ali sa Nešićem nećemo”, rekao je Šarović 14.12.2018. godine.

(A.M.)