Vijesti 27.01.2016.

Opremanje četvrtog paviljona: Evo na šta će se potrošiti 1,1 milion KM

ČITANJE: 1 minuta

ministar malesevic

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas da je u vezi sa informacijom o opremanju četvrtog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, vrijednom 1,1 milion KM, nastao problem zbog različitog tumačenja za šta je izdvojen novac.

-Nisu samo kreveti, ormari i sudoperi u tih milion i sto hiljada. Osim soba, na svakom spratu postoji i zajednička kuhinja koja se mora opremiti, zatim postoji medicinski blok odnosno ambulanta u prizemlju i postoji biblioteka koju će koristiti Filološki fakultet- rekao je Malešević novinarima u Prijedoru.

On je naveo da sve to zahtijeva određenu opremu i da je sve to neophodno da bi paviljon sa 140 studentskih soba mogao funkcionisati.

-Medicinska oprema je znatno skuplja nego što su kreveti, a studenti moraju imati u kampusu i adekvatnu medicinsku zaštitu. Filološki fakultet nema biblioteku, nema prostora, i na ovaj način ćemo riješiti to pitanje, a studenti koji su tu moći će koristiti i čitaonicu- dodao je Malešević.

Ovim novcem biće nabavljen namještaj za studentske sobe, kancelarijski stolovi, stolice i ormari za kancelarije u prizemlju, oprema za ambulantu u prizemlju, kancelarijski namještaj i stolice za podrumsku etažu, kao i rolo zavjese, signalizacija i sitni inventar za cijeli objekat, kažu u Ministarstvu prosvjete i kulture.

nabavka
nabavka 2

(ATV)