Vijesti 03.06.2016.

Opremanje Sjevernog krila bolnice na zimu

ČITANJE: 1 minuta

– Izgradnja Sjevernog krila bolničkog kompleksa banjalučke bolnice u kojoj će biti smještena sterilizacija, patologija, krevetne stanice, urgentna medicina, intenzivna njega i operacioni blok teku dobro. U centralnom bloku je planirano da se početkom oktobra četvrti i peti sprat spuste na prvi i drugi. Nekadašnji šesti sprat će takođe da krene sa renoviranjem. Ovo neće dovesri do povećanja broja kreveta, već do bolje opremljenosti pošto će od sada sobe biti samo jednokrevetne i dvokrevetne, opremljene kupatilima i električnim krevetima. Ovo će značajno da popravi uslove ležanja u bolnici jer ih sada u sobama leži po deset – kaže Stanetić.

On kaže da je tako u Klinici za plućne bolesti po šest do deset pacijentata i da jedva čekaju da počnu da se liječe na boljem mjestu. Stanetić kaže da je pomak i popravljanje uslova u liječenju već vidljivo, ali da to ne znači da je urađeno sve zato što žele da se kompletan sistem obnovi i popravi.
– Mi pod rekonstrukcijom ne vidimo samo građevinske, već i organizacione promjene. Radimo stalne edukacije osoblja i naviknuti ih da radimo zajedno a ne u paralelnim sistemima – rekao je Stanetić.

(Srpskacafe.com)