Vijesti 01.03.2016.

Oprez: Česti odroni na putevima kroz BiH

ČITANJE: 3 minute
Odron
Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je vozače da budu oprezni zbog učestalih odrona na putnim pravcima u Srpskoj i Federaciji BiH.

Odrona ima na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Učestali su odroni i na dionicama Bihać-Bosanska Krupa, Bugojno-Jablanica i Mostar-Nevesinje.

Magla smanjuje vidljivost na auto-putu Tarčin-Zenica, te na magistralnim putnim pravcima Sarajevo-Kiseljak-Kaonik, Lašva-Vitez-Novi Travnik, Maglaj-Teslić i Doboj-Gračanica.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da budu maksimalno oprezno.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja i regulisan je privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionici Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko-Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Poljem, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra, te da je taj dio put obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, na dionici Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika “Drinatrans” iz Zvornika, a od 15. februara ni na teretna vozila koja vrše transport drvnih sortimana od Poloma do Drinjače.

U periodu do 1. aprila transport će se vršiti u odjelu “Kravica Polom”, od 1. juna do 1. avgusta u odjelu “Križevica”, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelu “Kravica Polom”.

Zbog deminiranja u mjestu Zeleni Jadar, na regionalnom putu prema Milićima, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj. Obustava će trajati pola sata, a vozila će biti propuštana 10 minuta.

Iz AMS napominju da je u banjalučkoj Ulici Veljka Mlađenovića zbog izgradnje i modernizacije produžena obustava saobraćaja do 30. aprila. I dalje će biti obustavljen saobraćaj na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

Na području Federacije BiH do ponoći je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

(Agencije)