Vijesti 03.12.2018.

OPREZ Dual radar u decembru lovi vozače na području Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banjaluka obaviještava građane da je u decembru na putevima koje su u operativnoj nadležnosti ove uprave (Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Кotor Varoš, Čelinac) kontrola radarskim sistemom “Dual”. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

(Nezavisne)