Vijesti 13.11.2018.

OPREZ “Dual” radar u novembru lovi vozače na području Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banjaluka obavještava građane da je u mjesecu novembru pa sve do 2. decembra na putevima koji su u operativnoj nadležnosti ove uprave prisutan uređaj za mjerenje brzine kretanja “Dual” radar.

Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.