Vijesti 11.12.2022.

Oprez: Moguća poledica u planinskim predjelima

ČITANJE: 2 minute

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature moguća je poledica u planinskim predjelima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, na izlazu iz Kostajnice /Ulica Ranka Šipke/, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog izlivanja vode na kolovoz i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na dionici regionalnog puta Stari Majdan – Lamovita u zoni rudnika Omarska, potpuno je obustavljen saobraćaj zbog izlivanja vode na kolovoz.

Alternativni pravac za putnička vozila je Gradina škola – Gradina crkva – Srednja Marićka crkva – Omarska.

Saobraćaj se odvija otežano na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Kostajnica zbog izlivanja vode na kolovoz u mjestu Špilja. Za teretna vozila privremeno je obustavljen saobraćaj zbog zapriječenog drveta na magistralnom putu Novi Grad – Prijedor u mjestu ulici Banjalučkoj u Novom Gradu, dok su putnička vozila preusmjerena kroz Radničku ulicu.

Obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Blagaj Japra – Vitasovci – Radomirovac zbog izlivanja vode na kolovoz. Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH zbog izlivanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Bosanska Otoka – Bužim saobraćaj se odvija otežano. Zbog obilnih padavina u sjeverozapadnim krajevima mogući su nailasci na zaostale veće količine vode na kolovozu, posebno na putnom pravcu Bihać – Srbljani, kao i putevima na području Bužima i Bosanske Otoke.

Na graničnim prelazima Donja Gradina i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna/Z.M)

Oznake: AMS RS, poledica