Vijesti 23.04.2016.

Oprez vozačima zbog biciklističke trke Beograd-Banjaluka

ČITANJE: 5 minuta
vozaci
Zbog održavanja 10. jubilarne Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka danas se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja od graničnog prelaza sa Srbijom “Pavlovića most” do kružnog toka kod objekta “Fis” u Bijeljini, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sutra se zbog iste trke savjetuje oprezna vožnja na relaciji: Teslić – entitetska granica /Vrela, Karuše/-Doboj-Rudanka-Johovac-Šešlije-Derventa /Žirovine/-Gornja Vijaka 1-Prnjavor-Klašnice 1-Laktaši-Klašnice 1-Klašnice 2-Šargovac-Banjaluka 1-Banjaluka /Čajavec/.

Zbog održavanja trke u Banjaluci će biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save /Narodno pozorište/ do Bulevara cara Dušana /Ekvator/ od 9.00 do 18.30 časova i u Ulici doktora Mladena Stojanovića na dijelu od Ulice Trive Amelice /od Mljekare/ do Aleje Svetog Save /Narodnog pozorišta/ od 11.00 do 17.30 časova.

U organizaciji AMD “Banjaluka” i njene sekcije Alfa Romeo kluba “Ugo Stela”, tokom vikenda biće održan 5. Međunarodni skup ljubitelja Alfa Romea “Banjaluka 2016”, u okviru kojeg će danas 11.00 do 12.00 časova vozila ići u koloni od parkinga “Konzuma” do kanjona rijeke Vrbas.

Sutra automobili će biti izloženi od 10.00 do 12.00 časova u Banjaluci, u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu do raskrsnice sa Alejom Svetog Save i dalje do Ulice Srpska. Od 12.00 do 13.00 časova vozila će se kretati u koloni od centra grada do Autodroma “Zalužani”.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ svi putni pravci su prohodni, a saobraćaj se odvija bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na auto-putu Banjaluka-Gradiška, vozi se po suvom kolovozu. U toku su radovi na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Rebrovac, zbog čega će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na području opštine Kotor Varoš, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog radova na izgradnji pružnog prelaza dolazi do izmjene režima odvijanja saobraćaja, koji se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Nova Topla-Klašnice jedan izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta preko ovog magistralnog puta /izgradnja dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor/.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/ dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put. U toku su radovi na izgradnji obilaznice /oko Brčkog/ na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, će se od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj obustavljati po pola sata, uz propuštanje od 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa opština Doboj u mjestu Glogovica u toku je deminiranje trena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana. Saobraćaj se obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar obustavljen je saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova po pola sata i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Zbog izvođenja radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta, Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banja Luka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica /BiH/ – Šćepan Polje /Crna Gora/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase “M3”, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika AD Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci je produžena obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma zbog izvođenja radova na izgradnji i modernizaciji saobraćajnice Ulice. U FBiH aktuelni su radovi na auto-putu A-1, dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi Zenica-Žepče, Jablanica-Mostar, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most. Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

(N.N.)