Vijesti 29.12.2022.

Oprez zbog magle i poledice

ČITANJE: 1 minuta

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama uz riječne tokove, a u višim predjelima je moguća poledica, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magle ima na putevima na širem području Viteza, Kiseljaka, Konjica i Jablanice, Ključa i Sanskog Mosta, dok se vozačima na području Bosanskog Petrovca skreće pažnja na mjestimično jak vjetar.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u Gornji Podgradcima i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak, na lokalnim putevima je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Radovi se izvode na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka–Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog oštećenja mosta na lokalnom putu u Gornjim Orlovcima na području grada Prijedora obustavljen je saobraćaj do kraja godine.

Deminerski radovi izvode se na putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, područje grada Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

U FBiH se radovi izvode na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, na putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela i na dionicama magistralnih puteva Čevljanovići-Nišići i Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)