Vijesti 30.08.2016.

Oprezno u saobraćaju: Pripreme za početak školske godine u punom jeku

ČITANJE: 1 minuta

Pred početak nove školske godine Grad Banjaluka je preduzeo brojne aktivnosti kako bi se podigla bezbjednost učenika na putu do škole.

Između ostalog, kontrolisana je ispravnost vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama svih škola na gradskom i prigradskosm području. Obnovljena je horizontalna saobraćajna signalizaicija u zonama škola, kao i dotrajali tzv. ležeći policajci. U toku je postavljanje transparenata iznad kolovoza koji upozoravaju vozače da je počela školska godina.

Preventivna medijska kampanja pod nazivom “Vozači. Oprez” počeće 31. avgusta.

U okviru kampanje, saobraćajna policija će, u prisustvu djece, vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, na način da policija zaustavi vozilo i ukoliko je vozač vezan bezbjednosnim pojasom ili nije razgovarao na mobilni telefon, učenik mu daje zeleni balon sa “veselim smiješkom” ili, u suprotnom, ako nije vezan ili priča na telefon tokom vožnje, dobiće crveni balon sa “tužnim smiješkom”.

Takođe, Grad Banjaluka će organizovati promotivnu podjelu promotivnog materijala (majice i bedževi), a Saobraćajna inspekcija će kontrolisati tehničku ispravnost autobusa kojima se vrši vanlinijski ugovoreni prevoz đaka.

(Uno radio)