Vijesti 14.05.2016.

Opsadno stanje u Banjaluci: Nema alkohola i saobraćaja, policija na svakom ćošku

ČITANJE: 2 minute
banjaluka-saobracaj-blokada
U Banjaluci je danas tokom većeg dijela dana obustavljen saobraćaj u širem centru grada zbog održavanja javnih skupova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zabrana će biti na snazi do 20.00 časova, odnosno sve dok za to postoje razlozi.

U skladu sa ovom odlukom, saobraćaj je obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice u ovoj ulici i Bulevara cara Dušana do raskrsnice kod Aleje Svetog Save.

Zabranjen je saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića i od Aleje Svetog Save do Ulice olimpijskih pobjednika.

U Ulici doktora Mladena Stojanovića vozilima je zabranjen prolaz od raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice.

Za saobraćaj su zatvorene ulice Petra Kočića, Milana Radmana i Pave Radana od Ulice dr Mladena Stojanovića, kao i Ulica Marije Bursać od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Kninske ulice.

Bez saobraćaja su i Ulica Milana Tepića, od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Vidovdanske, Olimpijskih pobjednika od raskrsnice ulica olimpijskih – Kralja Petra Drugog, do raskrsnice Olimpijskih pobjednika – Bulevar srpske vojske, kao i Gundulićeva ulica od raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj je djelimično obustavljen u Vidovdanskoj ulici i Ulici Trive Amelice.

Za potrebe parkiranja autobusa i drugih vozila, kojima će biti prevoženi učesnici protesta, biće korišteni javni parking prostori u Parku “Mladen Stojanović”, parking preduzeća “Vrbas”, parking “Veleprehrane” i parking iza benzinske pumpe “Ekvator”.

Za parkiranje vozila učesnika protesta na Trgu Krajina biće na raspolaganju parking “Medicinske elektronike”, parking Stare autobuske stanice, parking kod tvrđeve “Kastel” i parking hotela “Palas”

Bez alkohola

Na području Banjaluke danas je zabranjen rad svih ugostiteljskih objekata i prodaja i točenja alkoholnih pića, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

Naredba gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića na snazi je danas, i to od ponoći do 20.00 časova.

Odluka je donesena na zahtjev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je zadatak da izvrši nesmetano održavanje javnih skupova – protesta na prostoru Parka “Mladen Stojanović” i mitinga na Trgu Krajine koji će biti danas održani u Banjaluci.

U navedenom periodu, naredbom se privremeno zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smještajnog tipa kao što su hoteli, hosteli i slično zabranjuje točenje alkoholnih pića.

Izuzetno je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Naredbom se zabranjuje i prodaja alkoholnih pića u svim drugim objektima koja vrše prodaju alkoholnih pića – u prodavnicama, marketima, dragstorima i sličnim radnjama.

Kontrolu izvršenja zadataka iz naredbe obavljaće Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne policije Gradske uprave, uz asistenciju pripadnika MUP-a.

 

(Agencije)