Region 30.01.2021.

DETALJI UBISTAVA U VODICAMA: Među žrtvama stečajni upravnik, poznato ime osumnjičenog

ČITANJE: 2 minute

Na ulicama Šibenika trenutno traje opsadno stanje nakon višestrukog ubistva koje je šokiralo cijeli grad.

Među ubijenima su navodno Tedi Slamić, vlasnik trgovačkog lanca Djelo čiji je otac poznati poduzetnik Joso Slamić koji se već već neko vrijeme povukao iz biznisa i živi u Rijeci. Spominje se i Radojka Danek, stečajni upravnik i šibenska gradska vijećnica te još jedan muškarac.

Neslužbene informacije govore da je ubica Branko Koloper, vlasnik propale šibenske kompanije ‘Matkol’. On je imao niz pekara i trgovina po gradu, ali je otišao u stečaj.

Prema dostupnim informacijama, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom i vjerovnikom, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo jeep bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice. Slamić je sjedio u merecedesu ispred trgovine Djelo čiji je vlasnik, te ga bez riječi ubio iz kalašnjikova, propucavši automobil, piše vecernji.hr.

Branko Koloper, Foto: Facebook

Još uvijek nije poznato što se na kraju dogodilo s Koloperom.

Stečaj nad Matkolom pokrenut je u novembru 2018. godine zbog neprekidne blokade duže od četiri mjeseca i 831 hiljade kuna duga. Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme nitko nije obavijestio, a neke su obavijest o otkazu dobile prethodnu veče SMS porukom.

Radojka i Mario Danek, Foto: Facebook

Na ranijim ročištima Branko Koloper tražio je odgodu rješenja o pokretanju stečaja navodeći da od imovine ima halu od tri hiljade kvadrata vrijednu oko dva miliona eura, oko 300 kvadrata poslovnog prostora na Baldekinu čija je vrijednost oko 400 hiljada eura, sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve te da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 miliona kuna za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate. Najveći Matkolov vjerovnik bilo je upravo Djelo, kojem je Matkol dugovao gotovo pola miliona kuna. Ali, po neslužbenim informacijama, prvo je Djelo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cijenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Djelu. Čini se da je zbog toga Koloper mislio kako je upravo Slamić krivac za njegovu propast.

(E.M)

Oznake: Šibenik