Vijesti 24.05.2022.

OPSADNO U GRADIŠCI: Vještak potvrdio da je požar podmetnut, SAJ i Žandarmerija tragaju za piromanima

ČITANJE: 1 minuta

U Gradišci je trenutno opsadno stanje – na terenu su brojni policajci koji tragaju za piromanima koji su zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića, te objekat jednog penzionisanog policajca.

Na terenu su, kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, te veliki broj njihovih kolega iz drugih jedinica.

Podsjetimo, vikendica načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića izgorjela je protekle noći u Cerovljanima, a iste noći je gorio i poslovni prostor penzionisanog policajca, a u kojem se nalazi trgovina.

Vještak za protivpožarnu zaštitu Kriminalističko tehničkog centra (KTC) MUP-a Republike Srpske se na licu mjesta, na kojem se nalazi vikendica u izgradnji načelnika PU Gradiška Bojana Škorića, izjasnio da je požar na njoj podmetnut.

To je saopštila Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koja je dodala da je noćas oko 23.30 u mjestu Cerovljani, grad Gradiška, došlo do požara na ovoj vikendici.

“Požar su lokalizovali i ugasili pripadnici PVJ Gradiška”, navela je Miletićeva.

(N.S)

Oznake: Gradiška