Sport 03.10.2016.

Opstanak i dalje glavni cilj Krupe

ČITANJE: 2 minute

Pobjedom protiv Viteza (2:0) debitant u eliti Krupa poslije 11 kola i uoči reprezentativne pauze ima 18 bodova i nalazi se na trećem mjestu tabele.

Ne računajući Zrinjski, koji će se po svemu sudeći prošetati do nove titule, ekipa Slobodana Starčevića ima isti broj bodova kao Radnik, ali je zbog nešto lošije gol razlike iza Bijeljinaca na tabeli. Učinak je to koji bi vjerovatno svi u klubu iz Krupe na Vrbasu potpisali prije početka lige, jer je prevashodni cilj bio što prije obezbijediti opstanak. U odsustvu povrijeđenog Elvira Koljića ulogu lidera preuzeo je iskusni Saša Kajkut koji se odlično uklopio u novu sredinu. Iako je došao prije nešto više od mjesec već je postigao tri pogotka, a dva iz jedanaesterca protiv Viteza.

– Moramo biti zadovoljni kako smo odigrali ovaj meč protiv vrlo solidnog i čvrstog rivala. Ovo je bila vrlo teška i značajna utakmica za nas i odreagovali smo na najbolji način. Moja dva gola su produkt cijele ekipe – rekao je Kajkut.

Iz ove perspektive za Krupu je mnogo realnija borba za mjesta koja vode u Evropu nego opstanak, jer najugroženije ekipe već sada kasne deset bodova.

– Kada sam došao u klub rekli su mi da je prioritet opstanak u ligi, što je i najvažnije za klub koji uđe u rang više. Trenutno stojimo jako dobro i imamo prilično komotnu situaciju, ali se ne zavaravamo tim. Ne bih sada da pričam o Evropi. Moramo da nastavimo ovako i na kraju ćemo vidjeti jasniju sliku – rekao je Kajkut.

Na četiri meča od dolaska bivši napadač Borca, moldavskog Šerifa, Čelika, grčkih Kerkire i Verije, te još nekoliko klubova postigao je tri pogotka.

– Stvarno sam presrećan ovim početkom. Momci, ali i svi u klubu su me odlično prihvatili, osjećam da sam dio ovog kolektiva već dugo vremena, a ne samo četrdesetak dana. Bitno je da dišemo kao jedan, rastemo iz meča u meč, a to primjećujem otkako sam došao – rekao je Kajkut.

Iako je praksa da fudbaleri poslije prvenstvenog meča dobiju slobodan dan i nedjelja je bila radna za fudbalere Krupe.

– Razlog za to je meč osmine finala Kupa RS protiv Rudar Prijedora koji je na programu već u srijedu. Imamo najviše ambicije u ovom takmičenju iako neće biti nimalo lako u Prijedoru. Nadam se da ćemo uspješno prebroditi i ovu stepenicu i onda desetak dana pauze iskoristiti za osvježenje i relaksaciju – zaključio je 32-godišnji napadač.

(Glas Srpske)