Vijesti 10.10.2016.

Optužen najpoznatiji banjalučki lopov

ČITANJE: 1 minuta

Protiv Zorana Lajšića (55), zvanog Brko, jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova, podignuta je optužnica koja ga tereti za oduzimanje vozila i krađu bicikla.

Lajšić je osumnjičen da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio ni manje ni više nego 22 krivična djela.

Optužnica, koju je podigalo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio banjalučki Osnovni sud, tereti ga da je 18. avgusta ove godine u banjalučkoj Ulici Jovana Dučića ušao u golf tri, pronašao ključ, upalio vozio i odvezao se.

U istoj optužnici stoji da je samo tri dana ranije u Voždovačkoj ulici iz dvorišta jedne kuće uzeo bicikl elios sa dječjom sjedalicom, ukupne vri-jednosti oko 1.100 KM.

Kada je riječ o krađama vozila, zanimljivo je da su njegovo najveće “dostignuće” golf tri i audi 90, dok su ostali četvorotočkaši koje je odvezao znatno jeftiniji, jer je riječ o zastavi koral, jugu 55, te golfu dva.

Najaktivniji je bio lani, kada je krao čak 11 puta, dok je godinu ranije počinio pet krađa, a 2013. godine najmanje jednu. Od januara do avgusta ove godine takođe nije mirovao i nanizao je pet krađa.

(nezavisne.com)