Vijesti 23.04.2018.

OPTUŽEN ZA TERORIZAM Odgođen početak suđenja Macuri

ČITANJE: 2 minute

Početak suđenja Milanu Macuri (33) koji je optužen za terorizam, odgođen je jer se u sudu nije pojavio njegov advokat Krstan Simić.

Sudija Snježana Kudrić, izjavila je da je advokat optuženog najavio da će biti odsutan zbog obaveza koje ima pred Sudom BiH.

Suština prva optužnice za krivično djelo terorizma u Republici Srpskoj je sporna poruka koju je revoltirani Macura “zakačio” na stranicu Zimzograda, a koja je okarakterisana kao ozbiljna prijetnja.

– Volio bih da se ova moja molba shvati jako ozbiljno. Cijenim da bi sve dobrotvorne organizacije na ovim prostorima koje se bave uvozom C4 eksploziva, nafte, bombi, minobacača, kalašnjikova itd. a i nije da ih nema, imali korist od sljedećeg. Odgovorno tvrdim da sam prvoklasan materijal za samoubicu i voljan sam da to pokažem na primjeru Zimzograda. Bez problema mogu natovariti na mene 150 kilograma C4, bez da iko posumnja, a kada postignem potrebno ubrzanje, niko me ne zaustavlja. Vjerujem da sa tom količinom mogu obuhvatiti prečnik Brko- Royal Plaza, umro sam presretan. A zašto to radim?! Riječima pjesnika: moja žrtva u odnosu na dobrobit naroda. Zahvaljivaćete mi se za cca 20 godina. Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija. Primitivizma bl. gazda, droljetina i svih ostalih piz…. Po meni će se zvati škole, ustanove, javna dobra. Djeci ćete davati moja imena i terati ih da dižu sirov čelik. O meni će se učiti, pričati bajke – napisao je optuženi Macura 8. decembra 2016. godine na profilu Zimzograda nakon čega su organizatori odmah obavijestili policiju kojoj nije trebalo dugo da uhapsi mladića.

Macura se još ranije izjasnio da nije kriv, a njegov advokat Krstan Simić je dokazivanje krivičnog djela koje je stavljeno na teret mladiću, ocijenio nemogućom misijom.

(Srpskainfo)