Vijesti 17.09.2021.

OPTUŽNICA U VISOKOM: Očuh tukao šestogodišnjeg dječaka crijevom za vodu

ČITANJE: 2 minute

Sokočanin Š.E., koji je nastanjen u Visokom, optužen je da je ljetos tukao K.M., šestogodišnjeg sina svoje vanbračne supruge, crijevom za vodu dok ga je majka pokušala zaštititi.

Kako se navodi u optužnici, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Š.E. zbog počinjenog krivičnog djela nasilje u porodici.

Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda Visoko.

Optuženi, koji je i ranije osuđivan, prema optužnici, dječaka od šest godina tukao je početkom juna na području Visokog.

Nasilje se desilo u dvorištu ispred kuće u kojoj dječak živi s majkom i očuhom, odnosno optuženim, koji je u vanbračnoj zajednici s K.M., majkom dječaka.

“Optuženi je vršio nasilje prema oštećenom, svjestan da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko zdravlje i tjelesnu cjelovitost oštećenog, što je i htio”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nakon što je pokosio travu ispred kuće, ljut što mora sam raditi, govorio je dječaku koji se igrao da ništa ne radi i više puta ga udario PVC crijevom za vodu u leđa.

Prema optužnici, majka dječaka K.M. govorila mu je da ga ne udara, zbog čega je dijete pobjeglo u njeno naručje, a ona ga je primila u naručje i pokušala zaštititi.

“Nakon toga je ponovo više puta oštećenog udario istim crijevom u leđa, iako ga je K.M. rukama štitila, plakala i govorila: ‘Prestani, napravit ćeš dijete invalidom’, usljed čega je oštećeni zadobio tjelesne ozljede”, stoji su optužnici.

Navodi se da su povrede konstatovane nekoliko dana od nastanka i to nakon što je nepoznata osoba prijavila nasilje nad djetetom policiji u Visokom.

“Prilikom njegovog pregleda u JU Dom zdravlja Visoko 10. juna utvrđene su mu tjelesne ozljede na leđima od donjeg dijela vrata sa stražnje strane i niže duž lijeve i desne skapule, sredinom leđa i cijelim leđima niže od glutealnih regija u vidu žuto-zelenog prebojavanja koje odgovara kontuzijama starosti šest do sedam”, dodaje se u optužnici.

(SB)