Vijesti 26.09.2021.

Opušak izazvao požar u dobojskoj bolnici

ČITANJE: 1 minuta

Požar na Odjeljenju hirurgije u dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka” najvjerovatnije je izazvao opušak cigarete koji je ispao pacijentu, saznaju nezvanično “Nezavisne novine”.

Kako kažu izvori vatru su uspjeli da ugase dvojica drugih pacijenta od kojh je jedan bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

Prema saznanjima s protivpožarnim aparatima su ugasili vatru. Izvor blizak istrazi je kazao da su kada su vidjeli dim i portiri u bolnici ubrzo došli do sobe gdje bio požar.

Inače, Slobodan Š.iz (42) Modriče, koji je je povrijeđen u požaru, nalazi se u teškom opštem stanju stanja i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju na Univerziteskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Iz UKC RS su rekli da je u noći sa petka na subotu u 1.20 časova u Urgentni centar te zdravstvene ustanove primljen pacijent S.Š. (42).

“Pacijent je primljen sa opekotinama i hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS”, kazali su sa UKC RS.

Dodaju da prema riječima Edite Grbavac, dežurnog ljekara ove Klinike, pacijent je teškog opšteg stanja i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, te sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su preuranjene.

(E.M)