Politika 03.05.2019.

OPUŠTANJE: Dodiku, Džaferoviću i Erdoganu orkestar u Ankari svirao hitove Halida Bešlića VIDEO

ČITANJE: 1 minuta

Članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući Milorad Dodik i član Šefik Džaferović, imali su sinoć, u predsjedničkoj palati u Ankari, radnu večeru s predsjednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoanom, koja je bila zatvorena za medije.

Međutim, Serdar Džam, predsjednik Turske agencije za koordinaciju i saradnju (TIKA), objavio je danas na Twitteru video koji pokazuje djelić atmosfere i muzičare koji izvode hit Halida Bešlića “Sarajevo, grade moj”, prenose mediji.

“Program je pripremljen za goste našeg predsjednika iz Bosne i Hercegovine”, napisao je Džam.

Erdoan, Dodik i Džaferović su na sastanku u Ankari razgovarali o Sporazumu o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, Memorandumu o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Sarajevo – Beograd, kao i o evroatlantskim integracijama BiH.

Dodik je poslije jučerašnjeg razgovora zahvalio Erdoanu na čvrstom stavu i zalaganju da se u BiH što prije formira vlast, kao i na tome što uvažava razlike koje u BiH postoje u vezi s pristupanjem zemlje NATO-u.

U Ankari je potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, koji će, kako je saopšteno, doprinijeti trgovinskoj razmjeni od milijardu evra, kao i Memorandum o razumijevanju o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd.

(Agencije)