Vijesti 11.10.2015.

Organizacija žena DNS: Roditeljstvo je najplemenitiji cilj života

ČITANJE: 1 minuta
DNS

Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza /DNS/ smatra da je Nedjelja djeteta, koja se ove sedmice obilježava u Republici Srpskoj, prilika da se ukaže na ogromnu odgovornost odraslih prema djeci.

Organizacija žena podsjeća na obavezu odraslih da uz mnogo ljubavi i pažnje obezbijede djeci srećno i bezbrižno djetinjstvo, zdravo i bezbjedno odrastanje, te kvalitetno školovanje, saopšteno je iz ove organizacije.

Predsjednik Organizacije žena DNS-a Mira Popović smatra da je primarna uloga roditelja da djeci obezbijedi emocionalnu podršku.

– Djetetu treba pomoći da izađe na kraj sa pobjedama i porazima. Time izgrađuje stubove ličnosti koji će ga nositi tokom cijelog života – rekla je Popovićeva.

Član Organizacije žena DNS-a Slavica Popović smatra da je roditeljstvo najplemenitiji cilj života i da djeca treba da rastu u porodičnoj sreći i ljubavi.

Članovi Organizacije žena DNS-a Dragana Beslać i Rankica Panić ističu da je zdravo potomstvo neophodno za jaku i stabilnu Republiku Srpsku, a da sve ono što uradimo za djecu tokom njihovog djetinjstva dobijemo od njih nazad kada odrastu.

– Jedan od najvažnijih ciljeva svih profesija – učitelja, ljekara, novinara, advokata – mora biti briga o onima koji će u budućnosti brinuti o nama –  smatra Slađana Ilić iz Organizacije žena DNS-a.

Nedjelja djeteta tradicionalno se obilježava u prvoj sedmici oktobra. Ove godine Nedjelja djeteta u Srpskoj obilježava se od 5. do 12. oktobra mnogobrojnim manifestacijama koje se održavaju u svim gradovima.

(Agencije)