Vijesti 04.12.2015.

Organizacioni odbor usvojio program proslave Dana Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta
Organizacioni odbor
Svečana akademija povodom Dana Republike “Zavjet slobodi” biće održana 9. januara u sportskoj dvorani Borik, zaključeno je na današnjoj sjednici organizacionog odbora za proslavu 9. januara – Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana.

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao Milorad Dodik, predsjednik RS, usvojen je prijedlog programa proslave, scenario Svečane akademije i finasijski plan obilježavanja.

Kao i prethodnih godina, kod predsjednika Republike Srpske predviđeni su tradicionalni prijemi predstavnika zakonodavnih i izvršnih organa i institucija Republike Srpske, pravosudnih organa Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima Bosne i Hercegovine, predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, privrednika, predstavnika boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.

U sklopu obilježavanja Dana i Krsne slave Republike Srpske predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnici ,Spomeniku banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka u Banjaluci kao i polaganje vijenaca spomen-obilježju bivšeg predsjendika Republiek Srpske , dr Milana Jelića.

Sveta arhijerejska liturgija i slavski obred biće služeni 9. januara, u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja, u Banjaluci. Istog dana će biti održana i Svečana akademija „Zavjet slobodi“ u sportskoj dvorani „Borik“. Nakon svečane akademije, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, biće održan tradicionalni svečani prijem, koji organizuje predsjednik Republike.

U saopštenju iz kabineta predsjednika RS programom je predviđeno i tradiconalno obilježavanje Dana i Krsne slave Republike Srpske u Brčko Distriktu i Istočnom Sarajevu gdje će biti organizovan koncert.

(NN)

Oznake: Milorad Dodik