Vijesti 19.05.2016.

Organizovano ljetovanje za 1.800 djece iz osjetljivih kategorija

ČITANJE: 1 minuta

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Prethodnih godina, u okviru ovog projekta, na jadranskoj obali ljetovalo je gotovo 20.000 djece iz osjetljivih kategorija, iz svih opština i gradova Srpske. Uz podršku Vlade Republike Srpske ove godine će ljetovanje biti organizovano za 1.800 djece u 14 smjena, od sutra do 21. septembra.

Prva smjena, koja u Bečiće putuje sutra, realizovana je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i čine je djeca predškolskog uzrasta iz pripremnog programa Ministarstva za polazak u osnovnu školu. U prvoj smjeni učestvovaće djeca iz vrtića i predškolskih grupa iz Bijeljine, Zvornika, Šekovića, Gacka, Berkovića, Rudog, Istočnog Novog Sarajeva i Banjaluke.

Kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

(Agencije)