Vijesti 22.09.2015.

Orgije, droga i steroidi došli glave milijarderu kog oplakuje cijeli Dubai?

ČITANJE: 2 minute
seik1

Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin Šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je zamjenik predsjednika i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu popodne. Pogreb nesuđenog prestolonaslednika Dubaija održan je na groblju Um Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

Šeik Rašidov brat Šeik Hamdan bin Muhamed odao je počast svom bratu na Instagramu, objavljujući fotografiju s tekstom: “Danas sam izgubio najboljeg prijatelja i suputnika iz djetinjstva… svog brata Rašida. Nedostajaćeš nam”, prenosi Jutarnji.hr.

seik2

Stotine članova porodice i prijatelja, kao i državnih zvaničnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali posljednju počast vladarevom sinu. Njegovo tijelo, umotano u zastavu UAE, nosila su njegova braća.

Zastave širom zemlje nalaze se na pola koplja dok UAE, država bogata naftom, prolazi kroz trodnevnu žalost.

Bliskoistočne vođe, među kojima su i kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud iz Saudijske Arabije i egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi, izrazili su saučešće šeiku Muhamedu koji je jedna od najuticajnijih osoba u regiji.

Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkširu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dvije zlatne medalje u jahanju u trkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao strastveni sportista, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsedavao do 2005.

Isto tako, mnogo je doprineo humanitarnoj organizaciji “Dubai Cares” (Dubai mari), koja se bori protiv siromaštva porodica s decom.

Iako je zvanična verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da su mladom Rašidu veoma vjerovatno presudili droga, alkohol i steroidi. Naime, nasljednik se već neko vrijeme nije pojavljivao u javnosti, a za to vrijeme nagađalo se da se liječi od zavisnosti. Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su u Saudijskoj Arabiji razvili razne teorije. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE gdje se droga rasipala u ogromnim količiniama.

Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava.

(Jutarnji.hr)