Region 31.12.2022.

Orlić: Srpska nakon Srbije – najdragocjenije što srpski narod ima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić rekao je da je Republika Srpska, nakon Srbije, najdragocenije što srpski narod ima, a to je izborio i izgradio hrabrošću i podvigom, junaštvom i čojstvom.

– Republika Srpska je naša sloboda i naša sigrnost, koliko i naš zavjet i naša obaveza – rekao je Orlić za “Glas Srpske”.

On je rekao da Srpsku i Srbiju na poseban način povezuje Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama na kojem su utemeljene brojne stvari koje su zajednički uradile vlasti sa obje strane Drine.

Orlić ističe da su veze između Srbije i Srpske na prvom mjestu, trajno su utvrđene međusobnom ljubavlju i poštovanjem, narodnim jedinstvom i bratskom podrškom.

– Sporazumom te veze samo dodatno učvršćujemo, zajedničkim projektima gradimo bolju budućnost za sve naše ljude. Naš narod je ponosan na sve što je već na tom planu urađeno, ali posebno na činjenicu da su naše veze danas snažnije nego ikada prije – istakao je Orlić.

On je rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i Srpske unutar BiH, jer je to principjelno opredjeljenje, ali i kao garant Dejtonskog sporazuma ima i posebnu odgovornost u tom smislu.

– Oni koji nemaju razumijevanja za stavove Srbije po pravilu uvijek budu upravo oni koji suverenitet i integritet države srbije krše bezobzirno. Baš kao što krše i sam Dejtonski sporazum – poručio je Orlić.

(Srna/A.M.)