Sport 24.08.2015.

Orlovi dva od dva protiv Izraela

ČITANJE: 2 minute

kosarka srbija izrael

Srbija je savladala Izrael i u drugom meču na gostovanju u Tel Avivu. Ubjedljivo kao i dan ranije, samo sa drugačijom igrom.

Izrael – Srbija 71:79 (20:25, 16:22, 17:16, 18:16).

IZRAEL: Nisim 4, Jivzori 9, Doson 9, Mikel 8, Elijahu 14, Limonad 7, Kadir 2, Ohajon 8, Čubrevič, Grin 3, Fišer 1, Rotbert, Blejzer 2, Menko, Timor 6.

SRBIJA: Teodosić 6, Simonović 6, Bjelica 9, Marković 9, Kalinić 6, Milosavljević 6, Raduljica 16, Erceg 11, Štimac, Nedović 1, Dangubić, Kuzmić 9, Milutinov.

Nije bilo rafalne paljbe za tri poena, bekovi su bili tihi, mnogo manje primjetni nego veče pre, ali su zato centri bili u elementu. U svakom slučaju, još jedna pobeda pred gostovanje u Ljubljani, pred meč sa Slovenijom i u Banjaluci… Pred Evropsko prvenstvo.

Startna postava Srbije ovoga puta je izvršila samo jednu rokadu na spoljnoj poziciji. Teodosić i Marković su činili bekovski tandem, dok su Kalinić, Bjelica i Raduljica ponovo počeli utakmicu za ekipu u bijelim dresovima.

Srbija je brzo povela 17:9, seriju je inicirao trojkom Marković, a zaključio košem uz faul Kuzmić posle asistencije Teodosića. Izraelci, iako bez najboljeg igrača Kaspija, bili su daleko ravnopravniji rival nego veče prije, ali su i dalje vidno zaostajali za timom Srbije.

Ohajon je konačno ličio na jednog od lidera svoje reprezentacije, pa je i selektor Đorđević morao da zove tajm-aut. Posle drila se probudio njegov tim. Srbija je ekspresno otišla na maksimalnih 47:36 na poluvremenu.

Srbija je prednost čuvala, ali je nije uvećavala. Rivali su u nastavku bili izjednačeni, samo što je Izrael jurio zaostatak. Bez uspjeha. Svi igrači koje je Đorđević uveo u igru probacili su loptu kroz obruč.

Veći dio posljednjeg perioda takođe se igrao koš za koš, ali je onda Srbija još jednom dodala gas, za kraj, i učinila pobjedu ubedljivijom.

Četiri minuta prije kraja Srbija je povela velikih 76:60 i ugasila sve nade domaćih navijača u Tel Avivu.