Biznis 05.05.2016.

Oružane snage BiH raspisuju oglas za prijem 350 mladih vojnika

ČITANJE: 1 minuta
oruzane snage
Ministarstvo odbrane BiH danas će objaviti Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

Radi se o XVIII klasi, a planiran je prijem 350 mladih vojnika. Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH poziva zainteresovane kandidate, koji ispunjavaju opšte i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

(Agencije)