Oskar Pistorius proglašen krivim za ubistvo Riv Stinkam

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorius proglašen je krivim za ubistvo svoje djevojke Riv Stinkam. Sud u Južnoafričkoj Republici ukinuo je raniju presudu za ubistvo iz nehata.

Još nije poznata visina zatvorske kazne o kojoj Sud trenutno vijeća. Pistorius je kriv za ubistvo i time se očekuje da će mu biti izrečena zatvorska kazna u trajanju od najmanje 15 godina.

Pistorius je ranije osuđen na pet godina zatvora za ubistvo iz nehata svoje djevojke Riv Stinkam 14. februara 2013. godine u njihovom domu u južnoafričkom glavnom gradu Pretoriji. Kaznu je izdržavao u kućnom pritvoru.

Tužitelji su zatražili prekvalifikaciju ubistva iz nehata u klasično ubistvo, a to znači težu presudu i Pistoriusa vraća u zatvor.

Paraolimpijac je tog dana došao u njihovu kuću i pucao iz puške kroz vrata kupatila u kojem je usmrtio djevojku. Na sudu je tvrdio kako je mislio da se u kupatilu nalazi lopov.

Poznatiji kao “Blade Runner”, Pistorius je rođen bez obje fibule, duge kosti u potkoljenici, a noge su mu amputirane već u prvoj godini života. Ušao je u historiju 2012. godine kao prvi sportista amputirac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

(AA)

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo

Smijeh i dječja pjesma na otvaranju “Snješkova”

Mališane je zabavljala vesela i raizgrana ekipa iz banjalučkog dječijeg hora “Vrapčići”. “Snješkovo” je, nakon sedam godina, po svom sadržaju ostalo jedinstveno u Banjaluci i regiji i dokazano je dječiji kulturni brend grada na Vrbasu i cijele Republike Srpske. Program za nedjelju 11 – predstava “Lažucka Izmišljotinić” 12 – kao Snješko, S kao slatkiš 13

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine