Vijesti 30.09.2018.

OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA TRGOVINU UTICAJEM Inspektor Poreske uprave RS nije kriv

ČITANJE: 1 minuta

Stevan Tešić, inspektor Poreske uprave Republike Srpske, u Vrhovnom sudu RS je pravosnažno oslobođen optužbi za trgovinu uticajem.

Time mu je potvrđena oslobađajuća presuda koju mu je krajem prošle godine izrekao Okružni sud Banjaluka.

Tešić je oslobođen zbog nedostatka dokaza, nakon što ga je Republičko javno tužilaštvo optužilo da je 17. decembra 2016. godine od Radovana Mazalice, direktora Veterinarske stanice Novi Grad, zahtijevao nagradu za Gordanu Mijatović, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Mazalici je, kako je pisalo u optužnici, obećao da će kod nje insistirati da se postigne sporazum kako bi on zbog uočenih nepravilnosti dobio uslovnu kaznu. Prema optužnici, njih dvojica su se sastajala u restoranu u Prijedoru.

Tokom suđenja svjedočio je i Mazalica, koji je rekao da mu je Tešić obećavao da će posredovati kod tužioca da se protiv njega ne vodi krivični postupak zbog uočenih nepravilnosti i da dobije uslovnu kaznu.

Prisjetimo se, tokom suđenja je svjedočila i Mijatovićeva, koja je potvrdila da je vodila predmet protiv Mazalice zbog prodaje vozila koja su bila založena radi reprograma duga.

Tešić je uhapšen u martu prošle godine na svom radnom mjestu, u kancelariji Poreske uprave u Banjaluci. Podsjećanja radi, kasnije se izjasnio da nije kriv.

(Nezavisne)