Politika 06.06.2021.

OSLOBOĐENI ODGOVORNOSTI Troškove uzaludnog postupka protiv Stanivukovića i Trivićeve plaćaju građani

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je prvostepeno rješenje kojim su Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Aleksandar Gluvić oslobođeni prekršajne odgovornosti za kršenje zakona o javnom okupljanju 13. oktobra 2018. godine.

Stanivuković i ostali u potpunosti su oslobođeni odgovornosti, jer je nastupila zastara, obzirom da je Osnovni sud u decembru prošle godine donio prvostepeno rješenje, piše Srpskainfo.

Policijska uprava Banjaluka se žalila i navodila kako su propusti suda doveli do kašnjenja prvostepenog rješenja, ali je ta žalba odbačena.

– U predmetnom prekršajnom postupku okrivljenima je stavljeno na teret da su 13. oktobra 2018. godine izvršili prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju za koji je predviđena kazna od 500 do 1.500 maraka. Kako je od dana izvršenja prekršaja do dana donošenja prvostepenog  rješenja, odnosno 11. decembra 2020. proteklo više od dvije godine, to je prvostepeni sud pravilno odlučio kada je obustavio prvostepeni postupak, jer je nastupila apsolutna zastarjelost za vođenje istog – navodi se u obrazloženju Okružnog suda Banjaluka.

Ono što je sigurno to je da će građani, kao i u mnogim drugim platiti sve troškove ovog postupka.

(E.M)