Vijesti 20.08.2020.

OSMATRANJE KRETANJA MIGRANATA: MUP-u RS doniran novac za nabavku dva drona

ČITANJE: 1 minuta

Migracije i aktivnosti koje se preduzimaju na tom polju, kao i sam postupak readmisije – neke su od teme današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i direktora policije RS Siniše Kostreševića sa direktorom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Markom Aćićem.

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke Sekretarijata za raseljena lica i migracije kojom su Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske donirali 10.000 KM za nabavku dva drona koji će služiti za potrebe osmatranja kretanja migranata.

Ministar Lukač se zahvalio na ovoj pomoći, a direktor Sekretarijata Marko Aćić je istakao da ima dobru saradnju MUP-om Republike Srpske, te da će i u narednom periodu nastojati da nađe načina da pomogne u opremanju MUP-a, kako bi olakšali izvršavanje poslova i zadaka koji se tiču migracija. Aćić je naveo da će Sekretarijat saradnju sa MUP-om Srpske unaprijediti i kroz organizovanje različitih obuka, kao i drugih aktivnosti.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: migranti, MUP RS