Vijesti 26.02.2016.

Osmomartovska putovanja većinom popunjena

ČITANJE: 1 minuta
put
Evropski gradovi poput Verone, Beča, Budimpešte i Praga ove godine najtraženije su destinacije u kojima dame žele da proslave Dan žena, potvrdili su iz turističkih agencija u BiH, navodeći da imaju organizovana putovanja za žene iz preduzeća, mada ima i pojedinačnih uplata.

Cijene putovanja, zavisno od broja dana i aranžmana, kreću se od 200 KM pa naviše.

– Povodom Dana žena imamo deset ponuda. Većina naših sugrađanki  opredjeljuje se  da praznik posvećen njima provede u evropskim  metropolama poput Milana, Praga, Budimpešte, Minhena, dok je  manji dio zainteresovan za Suboticu, Palić i Banju Koviljaču-  kazali su iz Turističke agencije “Unis turs” iz Banjaluke.

Iz Turističke agencije “Ard Travel” iz Sarajeva ističu da je ove godine za Dan žena rezervisano 90 odsto kolektivnih putovanja u evropske gradove, a u koje će putovati autobusom.

Najviše je interesovanja za Beč i Veneciju, mada ima i onih dama koje će Dan žena provesti u ezgotičnom Dubaiju.

U agenciji “Zepter Passport” kažu  da svake godine vlada velika zainteresovanost za osmomartovska putovanja.

Ove godine najtraženija destinacija je Pula, putovanje je od 199 KM, a uključuje dva  polupansiona u hotelu sa tri zvjezdice.

Za putovanje u  Budimpeštu koje uključuje  dva noćenja sa doručkom u hotelu sa četiri zvjezdice  potrebno je izdvojiti 189  KM.

– Osmomartovska putovanja organizuju uglavnom preduzeća za svoje zaposlene mada ima i pojedinačnih uplata- rekli u agencije  “Kompas”.

U agenciji “Sebastijan” za Dan žena imaju u ponudi dvije destinacije, Trebinje i Milano, a dame su zainteresovane za obe ponude.

(NN)