Sport 10.03.2017.

Osmomartovski rukometni turnir u subotu

ČITANJE: 2 minute

U SD Borik u Banjoj Luci u subotu 11. marta, biće održan 35. međunarodni osmomartovski rukometni turnir „Banja Luka kup 2017“. Pored domaćina ŽRK Borac, igraće Jadran iz Slovenije, Jedinstvo iz Brčkog i Mira iz Prijedora.

– Neočekivano smo se našli u problemima, jer su nam ŽRK Zrinski (Čakovec) i ŽRK Kikinda, zbog svojih problema, otkazali učešće. Ali, u pomoć su nam priskočili naši sportski prijatelji Jedinstvo iz Brčkog i prijedorska Mira, pa će oni zajedno sa Jadranom iz Kozine (Slovenija) i našim Borcem biti učesnici ove tradicionalne smotre. Posebno se zahvaljujem gradonačelniku Banje Luke Igoru Radojičiću, koji je podržao ovaj turnir, ali i brojnim sportskim prijateljima, koji su stali uz ovu tradicionalnu manifestaciju, rekla je Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Grad Banja Luka, kao i mnogo puta do sada stao je uz Osmomartovski turnir dama.

– Ovaj turnir nalazi se u Godišnjem kalendaru sportskih manifestacija Grada Banja Luka za 2017. godinu. Kad nešto kao ova smotra, ima tako tugu tradiciju, a održava se već 35 godina, zaslužuje da je svi podržimo, istakao je Banjac.

Promoter ovogodišnjeg turnira je Jasna Brkić, nekadašnja rukometašica banjalučke Mladosti.

– Sentimentalno sam vezana za ovu smotru, pošto sam na njoj igrala, jer je moja Mladost čak sedam puta trijumfovala. Bio je to izuzetno jak turnir na kojem su nastupali beogradski Radnički, nekadašnji prvak Evrope, Dalmanda iz Splita, zagrebačka Lokomotiva, Vesna iz Somobora. Drago mi je što se turnir ponovo održava, vjerujem da se on nikad više neće prekidati, kao što je to bilo ranije, istakla je Jasna Brkić.

Mlada rukometašica Marina Rauković sa mnogo optimizma dočekuje ovaj turnir.

– Daćemo svoj maksimum na ovoj smotri. Imamo nekih problema sa povredama, ali nas to neće sputati da pokažemo koliko možemo. Želimo finale, želimo trofej, ako u tome ne uspijemo sportski ćemo čestitati boljem rivalu, rekla je Marina Rauković.

Parovi i satnica turnira – subota, 11. mart

10.00 časova: ŽRK Borac – ŽKK Mira
11.30 časova: ŽRK Jadran Blumarin – ŽRK Jedinstvo
13.15 časova: svečano otvaranje turnira
14.00 časova: utakmica za treće mjesto (poražene ekipe)
16.00 časova: finale
17.30 časova: zatvaranje turnira i podjela pehara