OSNIVAČKA SKUPŠTINA: Aleksandra Bošković predsjednica Organizacije žena Demosa

Aleksandra Bošković izabrana je za predsjednika Organizacije žena Demokratskog saveza – Demos.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je, nakon osnivačke skupštine Organizacije žena Demosa, da žene moraju da budu osnov razvoja jedne političke partije.

“Opredjelili smo se da radimo na taj način. Ovo će biti jedna od najjačih cjelina unutar Demosa i od njihovog rada zavisiće i ukupan rezultat Demosa. Ne sumnjam da će one dati svoj puni doprinos i da ćemo baš zbog njihovog rada ostvariti očekivane rezultate na lokalnim izborima”, rekao je Čubrilović.

Boškovićeva je rekla da su organizacije žena u svim političkim partijama jedne od najjačih karika.

“Demos prepoznaje koliko je značajna uloga žene u svakodnevnom životu, pa tako i politici. Osnova naše platforme biće ravnopravno učešće žena u kreiranju politika i strategija na svim poljima”, dodala je Boškovićeva.

Ona je navela da će organizacija svoj rad bazirati na ekonomskom osnaživanju žena, zaštiti njenog zdravlja, podršci njihovom obrazovanju, kao i samohranim majkama.

Zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović smatra da je poželjno značajnije učešće žena u politici.

“Drago mi je što je značajan broj žena prepoznao u Demosu stranku kroz koju mogu ostvariti političke ambicije. Na sljedećim izborima očekujemo dobar rezultat, čemu će doprinijeti i žene”, dodala je Stevanovićeva.

(Srna)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi