Politika 04.06.2019.

Osnovana partija Poligraf, predsjednik Zoran Talić

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci je večeras osnovana partija Političko-građanski front – Poligraf, čiji je predsjednik Zoran Talić poručio da će ova stranka nastojati da sve potencijale Republike Srpske pretvori u razvojne projekte, očuva narod i obezbijedi sigurnu egzistenciju ljudima na ovim prostorima.

Talić je, uoči osnivačke skupštine Poligrafa, rekao novinarima da će se ova stranka baviti konkretnim programima, vizijom, budućnošću i projektima regionalnog i evropskog tipa koji ovim prostorima mogu dati ekonomski zamajac, te otvoriti veće mogućnosti za domaće i strane investicije.

– Bavićemo se i pitanjima digitalizacije javnog sektora i samog sistema. Ako želimo da uđemo u digitalno društvo moramo iskoristiti svu našu pamet i znanje – rekao je Talić i dodao će posebna pažnja biti posvećena dijaspori.

On je naglasio da brojni ljudi, okupljeni u toj stranci, koja je ranije djelovala kao udruženje građana, mogu dati značajan doprinos razvoju Srpske.

– I dalje ćemo u svom radu biti u direktnom kontaktu sa građanima – naveo je Talić, koji je predsjednik banjalučke Skupštine grada.

On je dodao da ova stranka već planira formiranje opštinskih odbora u cijeloj Republici.

Predsjednik inicijativnog odbora za formiranje gradskog odbora Poligrafa u Trebinju Zoran Anđušić rekao je da će se Poligraf zalagati za to da lokalne zajednice budu motor razvoja Srpske i BiH.

– Naša stranka će u Trebinju postati nova politička snaga koja će pomagati u rješavanju svih životnih problema građana. Daćemo šansu mladim, stručnim ljudima da svojim idejama i inicijativama doprinesu poboljšanju života u cijeloj Srpskoj – rekao je Anđušić, koji je odbornik u Skupštini Trebinja.

Tatjana Čičić Odžaković iz ove stranke rekla je da Poligraf ostaje servis građanima radi rješavanja njihovih problema.

– Protekle dvije godine smo kao udruženje stalno bili na terenu sa aktivistima, simpatizerima i sugrađanima. To nas očekuje i u daljem radu – rekla je Odžakovićeva, koja je odbornik u Skupštini Banjaluke.

Osnivačkoj skupštini Poligrafa prisustvovali su brojni simpatizeri i članovi te stranke, kao i predstavnici drugih partija, zvanice iz političkog i društvenog života.

Oznake: Zoran Talić