OSTAJE POTPREDSJEDNIK: Marinko Umičević nije više na čelu Rukometnog saveza BiH

Marinko Umičević je predao ulogu predsjednika Rukometnog saveza BiH Slobodanu Zadru, a ostaće na funkciji potpredsjednika.

Za vrijeme svog predsjedavanja Upravnim odborom Saveza u Sarajevu Marinko Umičević je radio u složenim uslovima, pogotovo kada se zna da je Savez uspio da funkcioniše bez poreskog broja.

“Činio sam sve kako bismo podigli ugled Rukometnog saveza BiH i smatram da sam sa saradnicima u tome i uspio. Nije bilo nimalo lako, jer smo se suočili sa problem po pitanju ID broja kojeg moramo što prije riješiti. Tužili smo Poresku upravu FBiH i čeka nas suđenje 18. decembra i svi su nam rekli da smo mi u pravu i da moramo dobiti novi poreski broj. To nam je potvrdio i ministar pravde BiH kao i naš pravni zastupnik”, izjavio je Marinko Umičević poslije jučerašnje sjednice Upravnog odbora kojom je on predsjedavao.

Umičević je naglasio kako su do sada u tri navrata pismeno obraćali v. d. Predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću od kojeg su tražili da primi delegaciju RS BiH kako bi mu izložili problem sa ID brojem.

“Nijednom nismo dobili ni odgovor od njega i sada apelujemo na vlast da nam pomogne da dobijemo poreski broj. Moram istaći da je država ta koja je ukinula prethodni Savez koji nigdje nije bio upisan, a ljudi koji su bili u tom Savezu napravili su milionski dug kojeg mi nećemo nikada prihvatiti”, kategoričan je Umičević.

Na sjednici Upravnog odbora prisustvovao je i selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman na čiji račun je upućeno i nekoliko kritika.

“Prije svega kritika se odnosila na činjenicu što još nema plana prijateljskih utakmica sa izuetkom duela sa Hrvatskom. Selektor Šuman je spominjao eventualne mečeve sa Katarom i Saudijskom Arabijom, ali još ništa nije dogovoreno i sa naše strane je to neozbiljno. Mi smo na sastanku odlučili da na predstojećo Prvenstvo Evrope putuje ukupno 26 članova i da će vođa puta biti Asim Šahman (za 24 plaća EHF), a mi moramo platiti za dva člana što iznosi 15.000 maraka. Želim da kažem da smo blizu odlaska, ali da to još nije stoposto sigurno, jer kuburimo sa nedostatkom novčanih sredstava. Samo su avionske karte 35.000 maraka te smo se obratili Olimpijskom komitetu BiH da nam riješi barem ovaj problem. I ovom prilikom pozivam državu BiH da nam pomogne, a upućujem i molbu FBiH da uplati obećanih 100.000 maraka koje smo planirali da podjelimo igračima i selektoru za plasman na Evropsko prvenstvo”, dodao je Umičević koji se nada da se reprezentacija neće obrukati u Norveškoj pod uslovom da se obezbijedi odlazak na ovu smotru.

Marinko Umičević je naglasio kako reprezentacija trenutno ima svega tri sponzora, među kojima su: BH Telekom izdvaja 49.000 maraka, „Klas“ sa 8.000 maraka (tražili 38 karata za EP) i jedna kompanija za vodu dok će „No1“ donirati 50.000 maraka u vidu sportske opreme.

Članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza istakli su nezadovoljstvo sa sudijama i delegatima Premijer lige BiH te su jednoglasno zaključili da je nephodna edukacija kao i da se radi na edukaciji novih sudija. Istovremeno je zaključeno da entitetski Savezi moraju uskladiti Statut sa krovnim Savezom, dok se registracioni pravilnik treba uskladiti sa EHF-om.

Na sjednici u Sarajevu istaknuto je kako je pokrenut disciplinski postupak protiv dvojice igrača koja su nepravilo registrovana. Jedan od njih je Halil Šahdanović (RK Gračanica), a drugi je Nikola Primorac, član Izviđača iz Ljubuškog.

(Nezavisne)

PROVOKATIVNA KAMPANJA RAIFFEISEN BANKE: Zbog uloge naciste Dobnigg bi mogao imati problema sa zakonom u Austriji

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH Karlheinz Dobnigg mogao bi imati problema sa zakonom u Austriji jer se pojavio u seriji ”Konak kod Hilmije” kao nacistički oficir, rekli su za banjaluka.net i dunav.at pravni stručnjaci iz Beča sa kojim smo razgovarali. U Austriji postoji zakon koji izričito zabranjuje veličanje nacizma ili korištenje nacističkih simbola, takozvani

KVAR NA TOPLIFIKACIONOJ MREŽI: Bez grijanja dio ulica i ustanova u centru grada

Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, tokom dana bez grijanja će biti korisnici u dijelovima ulica Gajeva i Jevrejska, Tehnička škola, Dom sindikata, Robna kuća Boska, zanatski centar u Jevrejskoj ulici i Ustavni sud. – Naša tehnička ekipa popravlja kvar kako bismo što prije uspostavili redovnu isporuku toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na

DRAŽEN VRHOVAC ZA BANJALUKA.NET: IRB je jedan od najznačajnijih pokretača privrednog rasta RS

“Fokus banke će i dalje biti na finansiranju socijalne i ekonomske obnove i razvoja RS”, poručuje novoimenovani v.d. direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac. On je u razgovoru za portal banjaluka.net otkrio dalje planove IRB RS, kao i pravce reorganizacije ove ustanove. Početkom ove godine imenovani ste za v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Iz dva marketa u Banjaluci ukrao kozmetičke proizvode

Policija je u Banjaluci uhapsila B.M. koji se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela “Krađa”. Naime, 24.01.2020. godine, od strane ovlaštenih lica dva banjalučka marketa, prijavljeno je da su otuđeni kozmetički proizvodi u ukupnoj vrijednosti od oko 500 KM. Kod B.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni